Testløb uge 4 12/6-2009

Så er første etape af træningsprojekt natløb slut. Fra næste uge af går vi ind i 2. Fase. Læs her om hvordan sidste testløb gik – et løb der skulle afspejle fremgangen.

Dagens træning var MEGET spændende. Tag hellere lige at læs med

DAGENS TRÆNING

3,7km opvarmning (4:40min/km)

6,0km testløb (Læs tiden længere nede)

3,7km afluntning (4:41min/km)

KOMMENTARER

Kommentaren er i dag lidt lang, men jeg synes alligevel at du skal læse det hele af den. Du fortryder ikke.

Bare vent, i dag stod den virkelig på heftig spænding. Lad mig starte fra en ende af. Testløbet i dag skulle afspejle præstationsfremgangen for de første 25 dage. I alt strækker træningsprojektet sig over 95 dage, så fra dags dato, har jeg løbet 3 uger og 4 dag, og har endnu 10 uger at træne i. I følgende artikel: Opsummering af Træningprojekt Natløb etape 1, har jeg beskrevet hvordan jeg har trænet de første 25 dage og opsummeret alle træningspas.

Nå men til dagens træning. I dag var jeg tændt. Vinden blæste med 12m/s og med vindstød på op til 20m/s. Træningsdagen var altså præget af en kraftig vind, hvilket jeg selvfølgelig var lidt ked af, men tænkte at jeg nok skulle kunne præstere alligevel.

Opvarmningen gik formidabelt, MEN. Da jeg så kommer tilbage, og skal til at skifte sko fra Kayano til Racer og samtidig skrive min tid for opvarmningen ind på mobilen, slår det mig, at min mobil er væk. Jeg finder desuden ud af, at også min pung er væk – stjålet. ØV BØV! Jeg er helt nede. At få stjålet sin telefon er fint nok, men simkortet med alle numrene på er det trælse. At få stjålet 500kr kan man leve med, men at miste alle ens kort (kørekort, sygesikring, medlemkort osv. Osv.) det er det, der er træls. Tyveknægtene kan end ikke bruge mit kørekort til noget, så hvad skal de dog med det – smid det dog tilbage i hækken og tag alle mine penge i stedet for. Nå men jeg får bittert taget mine Racer på alligevel, som de da heldigvis ikke har stjålet.

I øvrigt havde de heller ikke taget mine to bananer, hvilket jeg var meget glad for. I stedet for at komme i gang med testløbet prompte, skulle jeg ned i banken og spærre mine kort.

Inden jeg går i gang med beskrivelse af selve testløbet, vil jeg lige henvise dig til mit tidligere testløb. Det skyldes at jeg der havde samme 3 stationer undervejs på ruten hvor jeg huskede min tid. Sidste løb så tiderne således ud:

Km Beregnet tid (23min) Forskel til reel tid
1,42km 5:26 min + 8 sek
2,62km 10:02 min + 16 sek
4,01km 15:24 min + 24 sek
6,00km 23:13 min + 13 sek

Det jeg så gjorde ved det nye testløb her i uge 4, var at jeg satsede på en tid jeg ville gennemføre i. Jeg satsede på at jeg havde forbedret mig præcis 60 sekunder, men jeg følte samtidig at 60 sekunder nok var en anelse for optimistisk. Inden løbet havde jeg lavet en formkurve, der udregnede, at hvis jeg havde forbedret mig optimalt, ville jeg have forbedret mig 53 sekunder på disse 25 dage. En forbedring på 60 sekunder, som jeg satsede på, svarede til en forbedring på 4,3 %.hc3b8jdeprofil

I stedet for at sige, at jeg blot skulle løbe ud fra samme beregnede tider sidste gang, tog jeg den reelle løbetid og derudfra trak jeg godt 4 % fra. Så mente jeg altså at jeg ville få et mere reelt billede af hvordan mine løbetider ville blive. Min begrundelse var, at der er bakke på ruten, og det har indflydelse på tempoet.

Nå men jeg kommer ned til ‘startlinjen’ og fokuserer. Forsøger at glemme alt om det trælse tyveri og sætter så i gang. Løbet er skudt i gang. Jeg er meget fokuseret, og med en medvind de første 300m føler jeg at alting går rigtig godt. Op af en lille bakke og så er det ellers over broen hvor den stride modvind sænker tempoet. Jeg forsøger at øge tempoet (forskning har vist, at det faktisk kan betale sig at løbe med højere puls i modvind og så lade pulsen falde lidt under medvind). Ved første mellemtid havde jeg beregnet en tid på 5:20, men kom frem 9 sekunder hurtigere, hvilket selvfølgelig gav overskud. Det gav måske en anelse for meget overskud, fordi jeg faldt åbenbart tilbage i tempo. Det skal siges at vinden også havde en væsentlig rolle. Det gjorde ondt og vinden piskede op med sten. Arh okay, nu overdriver jeg måske en lille smule. Ved næste mellemtid skulle jeg være fremme i tiden 9:53, men nåede frem i tiden 9:51. Godt nok var jeg stadigvækrute foran, men jeg havde mistet 7 sekunder af mit forspring. Jeg forsøgte at holde tempoet oppe, men lige inden 3. Målested var en grusom bakke på 400m. Jeg havde beregnet en tid på 15:09, men kom 4 sekunder for sent. Nu var jeg altså bagud i forhold til en forbedring på 60 sekunder, samtidig med at det gik den forkerte vej. Jeg tabte tempo. Jeg øgede tempoet og havde egentlig fået en god fart på. De sidste 1500m går kun nedad. Eftersom jeg har ramt et godt tempo, ramler jeg selvfølgelig ind i et rødt lyskryds! Træls. Jeg må stoppe op og stopper selvfølgelig også tiden. Jeg venter utålmodigt. Min subjektive vurdering siger mig, at der går ca. 15 sekunder førend at jeg sætter i gang. Sørger selvfølgelig for at komme hurtigt op i tempo igen, og så går det ellers nedad. Men at det går nedad betyder ikke nødvendigvis at jeg henter sekunder, fordi min tid var jo taget ud fra sidste løbs tid, hvor det sjovt nok også gik ned af de sidste 1500m. Jeg øger tempoet og satser meget.

Til min store forbavselse når jeg i mål i tiden 22:05! En helt uhørt tid. Jeg var meget imponeret over mig selv, og var rigtig glad. Efter at have regnet lidt på det med lyskrydset kom jeg frem til, at de 15 sekunders hvile, har givet ca. 5 sekunder. Så lad os lægge det og lidt ekstra til tiden pga. usikkerheder, og vi har en sluttid der hedder 22:13. 60 sekunders forbedring og jeg er ovenud lykkelig. Jeg løb altså 3:42min/km, hvor jeg sidst løb 3:52min/km.

Hold da op en træning.

Læs her starten på del 2 af træningsprojekt natløb: Intervaltræning uge 5

Share

Comments

  1. It great that you are getting ideas from this paragraph Testløb uge 4 12/6-2009 as well as from our discussion made at this place.
    corey wootton jersey http://smsconto.com/detroit-lions-corey-wootton-jersey-c-53_527_567.html

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.