Tempoløb uge 2 29/05-2009

Afslutningen på uge 2 blev brugt til at løbe 5km tempoløb. Se hvordan træningen gik

Ja som sagt skulle jeg i dag forsøge mig med de 5km tempoløb, som egentlig nærmere blev til testløb i og med at jeg ikke havde et ordentligt forhold til sluttiden, og bare ville hurtigst muligt ind i mål, hvilket tempoløb jo egentlig ikke drejer sig om

DAGENS TRÆNING

3,0km opvarmning (4:45min/km)

5,0km tempo-/testløb (18:39min – 3:43min/km)

3,7km afluntning (4:44min/km)

KOMMENTARER

Wauw et lækkert vejr at løbe i. Jeg vil faktisk sige, at det var perfekt. Løb vel selve løbet omkring klokken 12 og der var vel omkring 20 grader udenfor og lidt vind, men var dækket af træerne på min rute, så det blev ikke bemærket.

Opvarmning gik fint, følte jeg var klar og så var det jo ellers bare at komme af sted på tempoløbet. Jeg havde nogle mellemtider undervejs som du kan se nedenfor. Forventet tid, er ud fra, at jeg fra start satsede på at kunne løbe de 5km på 18:45, og det var den tid jeg løb i mod.

Distance Forventet tid Målt tid Difference
       
1,06km 3:58min 3:59min + 1 sekund
2,21km 8:17min 8:18min + 1 sekund
3,27km 12:15min 12:17min + 2 sekunder
4,42km 16:34min 16:33min – 1 sekund
5,00km 18:45min 18:39min – 6 sekunder

Synes alt ting bliver meget mere overskueligt og interessant når det kommer ind i skemaer. Som du nok kan se var jeg lidt presset i starten af tempoløbet, men følte alligevel at jeg havde styr på løbet. Fra 3,27km til 4,42km vidste jeg også at jeg havde hentet tid, og så var der jo kun knap 600meter tilbage hvor den skulle have maks og det fik det. Bagefter var jeg ret smadret og de sidste 600m gjorde ekstremt ondt, men sådan skal det jo være. Jeg ærgrer mig en lille smule over, at jeg ikke satte “spurten” ind lidt tidligere, da jeg følte jeg ville have fået mere ud af dette. Men jeg kan da se, at tempoet har været rigtig flot jævnt – sådan JJ :)

Men et godt resultat. 18:39min på 5km. Det er godt at bygge videre på. I øvrigt så er en 5km så fantastisk at estimere tider ud fra.

Læs her hvordan næste Intervaltræning gik

Share

Comments

  1. Hej .
    Interessant læsning at følge dig. Jeg vil forsøge at gøre det samme men til maratonløb. Du har en lille fejl i tiden 29.05.09 idet du skriver at 5K blev gennemført i 18.39, svarende til 4.43/km. Det skal vist være 3.43.

  2. Hej Leif

    Mange tak for din kommentar. Det varmer.
    Kom endelig i gang med at skrive om din træning. Ikke nok med at man deler viden og oplevelser, så giver det også træningsmotivation.

  3. Desuden har jeg ved at sætte mig målsætningen at vinde, presset citronen rigtig meget. Jeg SKAL give den maks til hver træning for at klare mig, og har jo blottet mig for min målsætning og skal ikke skuffe for meget :)

  4. Ps. Tak for rettelsen!

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.