Syvende træningstime, 25. oktober

Jeg har hele dagen holdt øje med min mobiltelefon med en forventning (og delvis forhåbning) om at Abraham ville udsætte dagens træningstime i Frederiksberg Have – men nej, ingen sms. Heller ikke selvom det blæser voldsomt og bare er efterår på den kedelige måde.

Så her står jeg nu i stiv kuling midt i Frederiksberg Have. Min indre dæmon kalder på hygge og varme foran TV´et, men på den anden side har jeg også en vilje der siger mig, at jeg simpelthen ikke tager den nemme løsning og aflyser. Varmen skal jeg jo nok få, og jeg har det også bare SÅ fantastisk efter hver træningssession i Frederiksberg Have – en følelse jeg efterhånden blevet lidt afhængig af. Det elendige vejr betyder til gengæld at vi har hele Frederiksberg Have for os selv, hvilket jeg set i bakspejlet, er ret så taknemmelig for.

Frederiksberg Have

Frederiksberg Have

Tempoet på den indledende løbetur er helt klart blevet skruet op som ugerne er gået, men det er fedt at mærke hvordan min kondition er fulgt med.  Der bliver i dag gjort ekstra meget ud af de efterfølgende udstrækningsøvelser, og erfaringen har lært mig, at det som regel er et tegn på at der kommer til at være en del konditionstræning. Denne gang starter vi da også ved trapperne i Frederiksberg Have, som i dag skal bruges til træne ydersiden af låret. Det gør vi ved at tage trapperne sidelæns, et trin af gangen. Der er ca. 4 x 20 trin op – og derefter går vi stille og roligt ned igen og den gentager vi så tre gange.

Derefter stiller Abraham sig overfor mig og siger ”Og nu skal vi så bryde”. Jeg går i et split sekund i panik, men som ved alle andre øvelser jeg efterhånden er blevet udsat for i Frederiksberg Have, bliver der gjort meget ud af at forklare mig nøjagtig hvad jeg skal gøre. Ansigt til ansigt tager vi fat om hinandens skuldre, Abraham styrer retning og tempo og min opgave er i første omgang ”blot” at bruge mine kræfter, altså presse imod. Efter første runde står det soleklart at jeg aldrig, alene ved at bruge mine fysiske kræfter, ville kunne vinde over Abraham, eller en eventuel overfaldsmand. Jeg bliver derfor i næste runde bedt om at huske tilbage på tidligere øvelser i Frederiksberg have, hvor vi trænede hurtighed og ”udveje”. Når modstanderen presser skal jeg ikke presse imod, men give efter i et forsøg på at bringe ham ud af balance. Med det in mente, sammen med erfaringen fra den tidligere træning, er brydning pludselig langt mere overskuelig og jeg pruster knap så meget. Lige nu er jeg taknemmelig for det elendige vejr, som betyder at Frederiksberg Have er ryddet for mennesker. Vejret betyder så til gengæld også at græsset i Frederiksberg Have er meget glat og mudret. Jeg glider og skøjter rundt, men jeg får brugt mig selv og især de skrå mavemuskler er blevet trænet.

Så er det tilbage på de berygtede trapper i Frederiksberg have – tre omgange sidelæns op, et trin af gangen og så hurtigt jeg kan. Ude på græsset igen skal biceps trænes. Armene er i en 90 graders vinkel ud fra kroppen, med overarmene tæt ind til kroppen. Jeg skal nu med knyttede hænder presse opefter, medens Abraham giver mig et modpres med sine hænder. I realiteten samme øvelse som mange kender når man træner med frie håndvægte.

Vi runder dagens træning i Frederiksberg Have af med en form for squats. Her skal jeg bare blive nede i knæ og vippe op og ned i et pænt hurtigt tempo, samtidig med at mine arme er strakt ud ligefrem. Ved at koble armene til trænes ryggen nemlig også. Av!

Share

Comments

 1. Nu har jeg skimmet det her projekt ‘rikke’ kort. Det lader til at være et spændende projekt for den omtalte person, men ud fra indlæggene er det ret svært at få indsigt i viden, som kan overføres til andre.

  Det kunne være en idé at fortælle, hvad målet med den personlige træner er, hvad øvelserne skal være godt for, og om det giver ‘rikke’ mere mod på at løbetræne/styrketræne selv – nu hvor hun er 32 og mener der skal ske noget.

  Mvh

  Julian

 2. If some one needs expert view about blogging and site-building then i recommend him/her to pay a quick visit this weblog Syvende træningstime, 25. oktober , Keep up the pleasant job.
  oakley offshoot http://www.oohic.com/new-arrived-oakley-offshoot-c-9_100_157.html

 3. Hi! I’ve been following your blog for some time now and finally got
  the courage to go ahead and give you a shout out
  from Lubbock Texas! Just wanted to say keep up the good work!

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.