Raw Bite – Aktivmotion tester

Måltidserstattende madbarer er i den senere tid blevet meget populære, fordi de på en stresset hverdag kan fungere som et hurtigt og sundt alternativ til et rigtigt måltid.  I dette indlæg kan du læse om madbaren Raw Bite, som vi har prøvesmagt på redaktionen

Om Raw Bite
Raw Bite er en forholdsvis ny madbar fra det danske firma Raw Food Company. Firmaet blev grundlagt i december 2009 og har netop fået prisen for årets fødevare af de danske helsekostbutikker i 2011. Raw Bite bygger på princippet om rawfood, som er blevet meget populært. Rawfood vil sige, at alle råvarer i deres produkter ikke er varmet op til over 42 grader. Samtidig er alle barer 100 % økologiske samt fri for gluten, laktose og tilsætningsstoffer. Desuden er ingen af deres produkter tilsat sukker, men indeholder dog naturligt sukker fra frugt. En lille bonusinfo om den populære madbar er, at RawBite er blevet udvalgt til at være eneste madbar i forsvarets nye feltrationer. Sejt!

Raw Bite

Raw Bite

Køb Raw Bite her

Næringsindholdet i Raw Bite
I en normal kost svarer en Raw Bite omtrent til et lidt større mellemmåltid. Vi mener derfor ikke at madbaren kan erstatte et normalt hovedmåltid, men at den er anvendelig til at stille sulten mellem hovedmåltiderne på en sund måde – fx er den et rigtigt godt alternativ til tankstationernes udbud. Raw Bite markedsføres på lovende ord om sundhed, hvilket stemmer fint overens med barens faktiske indhold. Du skal dog have for øje, at barens naturlige indhold af sukkerarter stadig er højt. Sukkerarter er kemisk set det samme som tilsat sukker – men selvfølgelig får du flere vitaminer og mineraler når sukkeret kommer fra madbarens naturlige indhold, end hvis du har fingrene i sukkerskålen. Fedtindholdet er ligeledes højt, men det er positivt, at langt størstedelen udgøres af de sunde umættede fedtstoffer. Derudover har baren et udmærket indhold af protein og kostfibre, som bidrager til mætningsevnen.

 

Anvendelse og faldgruber
For den travle forbruger er Raw Bite en nem og sund løsning. Den fungerer især som hjælp for dem, der har svært ved at opnå de anbefalede 6 måltider om dagen, og for dem, hvor det kniber med at indtage tilstrækkeligt med kalorier – dette omfatter eksempelvis sportsfolk, med en stor mængde daglig fysisk træning. Baren indeholder mange kalorier i forhold til dens vægt og størrelse. For nogle vil det helt sikkert kunne føles utilstrækkeligt, hvis mellemmåltidet kun består af en Raw Bite. Det var i hvert fald fornemmelsen blandt enkelte på redaktionen. Hvis du er disciplineret og kan anvende Raw Bite til mellemmåltidserstatning og ikke samtidig supplerer med dit sædvanlige mellemmåltid, er baren et glimrende valg. Risikoen ved madbarer som denne er bare, at man nemt kommer til at spise den som en snack. Noget man måske nemmere kommer til fordi man tænker på barens sunde indhold. Hvis du tænker sådan vil du hurtigt komme til at overskride dit anbefalede daglige kalorieindtag! Husk derfor altid at anse madbarer som et mindre måltid og ikke som snacks.

 

Smagstest af Raw Bite
Vi har på redaktionen testet fire forskellige varianter af Raw Bite baren. Nedenfor kan du læse om vores helt egne subjektive holdninger til smagen og lidt nærmere om barernes indhold.

 

Raw Bite, Cashew
Indhold:
–    Dadler
–    Cashewnødder

Næringsindhold    Pr. 100 g Pr. bar (50 g)
Kalorier 1718 kJ/412 kcal 859 kJ/206 kcal
Protein 10 g 5 g
Kulhydrat 49 g 24,5 g
Sukkerarter 36 g 18 g
Fedt 21 g 10,5 g
Mættede fedtsyrer 4 g 2 g
Kostfibre 6 g 3 g
Natrium 7 mg 3,5 mg

 

Af de fire barer er der på redaktionen enighed om, at Raw bit, Cashew er baren der giver den mest flade smagsoplevelse. Den mest gennemtrængende ingrediens er de søde dadler. Det er først i eftersmagen, at cashewnødderne rigtigt trænger igennem. Baren har en lækker og blød konsistens, men dens forskellige smagskomponenter glemmer man forholdsvis hurtigt efter indtagelsen.

 

Raw Bite, Coconut
Indhold:

–    Dadler
–    Cashewnødder
–    Kokos
–    Mandler

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. bar (50 g)
Kalorier 1778 kJ/426 kcal 889 kJ/213 kcal
Protein 7 g 3,5 g
Kulhydrat 45 g 22,5 g
Sukkerarter 38 g 19 g
Fedt 24 g 12 g
Mættede fedtsyrer 13 g 6,5 g
Kostfibre 8 g 4 g
Natrium 9 mg 4,5 mg

 

Et hit!! Vores personlige favorit er klart Coconut baren. Denne Raw Bite har en meget gennemtrængende kokossmag, men samtidig er nødderne fremtrædende i den knasende sammensætning. Konsistensen er lækker og blød. Smagsmæssigt får man associationer i retning af de havregrynskugler de fleste af os har trillet en hel del af livet igennem. Raw Bite, Coconut er dejligt sød og med en eftersmag af dadler. Den kan varmt anbefales, hvis du er vild med kokos.

 

Raw Bite, Raw cacao
Indhold:
–    Dadler
–    Cashewnødder
–    Kakao
–    Mandler

 

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. bar (50 g)
Kalorier 1609 kJ/386 kcal 805 kJ/193 kcal
Protein 9 g 4,5 g
Kulhydrat 47 g 23,5 g
Sukkerarter 39 g 19,5 g
Fedt 19 g 9,5 g
Mættede fedtsyrer 4 g 2 g
Kostfibre 9 g 4,5 g
Natrium 7 mg 3,5 mg

 

Raw Bite, Raw cacao er for alle chokoladeelskere. Baren ligner til forveksling mormors traditionelle kiksekage, og man fristes til hurtigt at sætte tænderne i den. Chokoladesmagen er god, men efter vores mening kunne den godt have været endnu mere kraftfuld. Smagen og konsistensen er samlet set som en (lidt) tør brownie med lækre knasende nødder.

 

Raw Bite, Spicy lime

Indhold:
–    Dadler
–    Cashewnødder
–    Lime
–    Ingefær
–    Chili

Næringsindhold Pr. 100 g Pr. bar (50 g)
Kalorier 1558 kJ/374 kcal 779 kJ/187 kcal
Protein 8 g 4 g
Kulhydrat 47 g 23,5 g
Sukkerarter 39 g 19,5 g
Fedt 17 g 8,5 g
Mættede fedtsyrer 2 g 1 g
Kostfibre 7 g 3,5 g
Natrium 4 mg 2 mg

 

Raw Bite, Spicy lime er en meget spøjst bekendtskab. Baren har en meget gennemtrængende smag af lime som overdøver de fleste andre af barens ingredienser. Denne Raw Bite er mere knasende end de andre barer, men stadig lækker og blød. Baren kan sammenlignes lidt med citronfromage – for nogle på redaktionen var den sammenligning et hit, mens denne karakteristiske smag for andre blev oplevet en smule kvalm, hvis hele baren skulle indtages.

 

Konklusion på Raw Bite smagstest
Konklusionen på vores lille smagstest af de fire forskellige Raw Bite madbarer er, at de smager lækkert og udgør fine madbarer. Der er dog også enighed om, at vi hellere vil spise et rigtigt mellemmåltid. Madbarer som Raw Bite kan dog være et godt valg som et mellemmåltid hvis du f.eks. dyrker hård sport og hvis du er på farten. Raw Bite er i hvert fald bedre end meget af det andet man ofte ender med når det skal gå lidt stærkt. Udseendet kan snyde en anelse, fordi man nemt kan forveksle en Raw Bite med snacks. Og det kan altså resultere i, at man kommer til at indtage lige lovlig mange kalorier hvis Raw Bite spises som det.

Køb Raw Bite her

 

Share

Comments

 1. This paragraph offers clear idea for the new visitors of blogging, that in fact
  how to do running a blog.

 2. Excellent goods from you, man. I’ve have in mind your
  stuff previous to and you’re simply extremely
  fantastic. I really like what you’ve obtained right here, really like what you are
  saying and the way by which you are saying it. You are making it entertaining and you still
  care for to stay it smart. I can’t wait to learn far more from you.
  This is actually a great site.

 3. It an amazing post Raw Bite – Aktivmotion tester in support of all the internet users; they will take advantage from it I am sure.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.