Om Aktiv Motion

Aktiv Motion er en blog for dig, der er interesseret i løb, styrketræning og ernæring. På Aktiv Motion udgives artikler om diverse emner, der alle sammen ligger inden for den aktive idrætsudøvers interesse. Som bloggere på Aktiv Motion skriver vi uddybende artikler, og berører emner der enten har været diskuterede, eller ligger inden for vores interesseområder. Sværhedsgraden af artiklerne vil variere, men vi vil forsøge at gå i dybden med diverse fysiologiske problemstillinger, og berøre emner som ikke alle læsere har en stor viden inden for. Vi udgør ikke en facitliste, men vil I samarbejde med jer læsere blive klogere hele tiden. Vi tager derfor altid imod kommentarer med åbne arme. Aktiv Motion inviterer ofte diverse gæstebloggere til at bidrage med indlæg, for derigennem at kunne berøre en bred vifte af emner og træningsformer. Læs mere om den aktuelle gæsteblogger nederst på denne side.

Vi håber at I læsere vil læse vores artikler med interesse. Vi hører gerne fra dig, hvis du har forslag til nye og spændende emner vi skal kigge nærmere på.

Vi skriver på Aktiv Motion

Jens Jakob Andersen, 7. oktober 1990. Studerende på Copenhagen Business School efter lange overvejelser om medicin og idræt. Stifter af Aktiv Motion.

Mit håb med mine indlæg på Aktiv Motion er at gøre jer læsere klogere på, hvad der rører sig inden for træning. Jeg går selv meget op i træningsfysiologi og idræt generelt, hvorfor jeg læser mig til meget nyttig viden, som jeg glædeligt deler med dig derude. Jeg har livet igennem levet et aktivt liv med træning som et fast element, og blandt mange andre ting gennemført Copenhagen Marathon i 2006 i tiden 3:50:05. Med Aktiv Motion vil jeg ikke vise hvor meget jeg ved om træning, men vil sammen med læserne udvide alles horisont inden for træning, med udgangspunkt i vores fælles interesse. Når jeg skriver en ny artikel tænker jeg på, hvad jeg synes der er det mest interessante inden for træning i øjeblikket, eller på hvilken ny forskning der er kommet frem. Derefter søger jeg materiale om emnet, og sammenfatter min nye viden i et indlæg, som du forhåbentlig finder interessant.

Mail: JJ@AktivMotion.dk

Louise Brun, 12. august 1985. Cand.comm.

Med udgangspunkt i mit studium på Roskilde Universitet på linjerne; ”Tværfaglige studier i Sundhedsfremme og Louse BrunSundhedsstrategier” samt ”Kommunikation” har jeg en bred interesse i, hvad en sund livsstil indebærer – både hvad angår kost, træning og velvære. Jeg holder mig opdateret på nye forsøg, eksperimenter og tendenser gennem diverse magasiner og hjemmesider, og vil derefter forsøge at formidle denne viden videre til jer læsere på den bedst mulige måde. Personligt foretrækker jeg løb som træningsform, men er derudover tilhænger af en så varieret træning som muligt. Jeg eksperimenterer derfor i perioder med forskellige former for træning – både for kredsløbet og styrken. Jeg glæder mig til at dele ny viden, erfaringer og artikler med jer, og håber at indlæggene indbyder til spændende kommentarer fra jer læsere.

Mail: lb@AktivMotion.dk

Gæstebloggere

Sune Christensen, 11. april 1984, PB i Ernæring og Fysisk aktivitet

Mit valg af studie og hvad jeg laver i min fritid, er 2 sider af samme sag. Jeg færdiggør mit studium næste sommer, og overvejer i øjeblikket om det skal lede videre til en kandidat i human ernæring, eller et job der berører fysisk aktivitet, kost og sundhedsfremme. I min fritid er jeg fysisk aktiv og synes at kost og motion er ekstremt spændende både at udøve aktivt, men også at beskæftige sig med på et teoretisk plan. Jeg har ca. 6 års erfaring som spinninginstruktør og har også arbejdet ca. 6 år som instruktør i styrketræning. Jeg underviser i øjeblikket 2-4 gange ugentligt som spinninginstruktør, og derudover dyrker jeg også løb, squash og basketball i perioder. Endelig har seriøs styrketræning været en del af mit liv de sidste 8 år, og min interesse for træning favner derfor bredt. Mine indlæg til Aktiv Motion vil berøre forskellige emner inden for fysisk aktivitet, kost, vægttab og hvad det sundhedsfaglige område ellers indeholder. Mine indlæg vil hovedsageligt tage udgangspunkt i evidensbaseret materiale, da jeg mener, at der i dag inden for sundhed findes mange råd, artikler, blogs, teorier, vægttabskure osv. hvis evidens kan ligge på et lille sted. Jeg vil dog hele tiden kombinere med mine egne erfaringer og tanker om sundhed. Håber i vil kunne bruge mine indlæg og kom endelig med ideer til emner og artikler.

Sacha Hermansen, 6. august 1983, PB i Ernæring og Fysisk aktivitet

Min interesse ligger inden for ernæring og fysisk aktivitet. Til daglig læser jeg ”Ernæring og sundhed” med speciale i fysisk aktivitet – et studium jeg færdiggør til sommer. Jeg har tidligere dyrket idrætsgymnastik og basketball på Sacha Hermanseneliteniveau, og spiller i dag basketball i 1. division. Sport har altid betydet meget for mig, og da en skade holdt mig fra basketball i flere år, fik jeg en stor interesse for fitnessbranchen. Jeg er uddannet træningsvejleder, og har også arbejdet med slankekoncepter i fitnessregi. I dag underviser jeg i motionsboksning og bodytoning/puls. Derudover træner jeg selv en del og forsøger hele tiden at variere min træning så meget som muligt, både når det gælder styrketræning og det mere konditionsprægede. På den måde får jeg både udvidet min horisont, men også bevaret den motivation, som jeg mener, er central for al motion. Jeg synes især at samspillet mellem kost og træning er interessant, og kan godt lide at mærke på egen krop hvilken effekt både træning og den rigtige kost kan have for ens eget velbefindende. I dag kalder mange sig for eksperter og det er efterhånden svært at finde hoved og hale i alle de oplysninger vi får gennem medierne. Derfor forsøger jeg at forholde mig kritisk til det jeg læser og hører, og så vidt muligt selv gøre mine egne erfaringer, som jeg så kan videregive til læserne på Aktiv Motion.

Rikke Emilie Storm, 2. november 1978. Fagchef hos Healthy Company

Med en uddannelsesbaggrund inden for kost og ernæring har jeg altid været meget opmærksom på netop den del af sundhed. Jeg er tilhænger af det brede sundhedsbegreb, da jeg igen og igen oplever hvordan fanatiske spisevaner flytter fokus fra kropsbevidstheden, og deraf de signaler som kroppen sender. Jeg er af den overbevisning, at der i en naturlig afbalanceret kost er plads til lidt af det hele – også chokoladen! Motion har for mit vedkommende altid været en eksisterende faktor i min hverdag, fra de tidlige teenageårs aerobic og inliners, til jeg blev grebet af spinningbølgen og sidenhen også fik løbeskoene snøret. Jeg skal dog indrømme, at min fysiske aktivitet primært har været drevet af bevidstheden om, hvor vigtigt det er for mit helbred, men er nu klar over at jeg ikke længere kan bruge det som argument for at få lettet numsen fra sofaen. Med en ambition om at komme i mit livs bedste form og denne gang blive seriøst “bidt” af motionen, har jeg derfor kastet mig ud i et nyt projekt, der indebærer en personlig træner. Kig med her på Aktiv Motion under “Træningsprojekter”, og følg min kamp uge for uge.

Share