Intervaltræning uge 4 08/06-2009

Efter en fin eksamen gik turen over på atletikstadion hvor der skulle tæskes nogle 400m intervaller igennem.

DAGENS TRÆNING

3,8km opvarmning (4:33min/km)

4x400m pause 40sek

4min pause

4x400m pause 40sek

4min pause

4x400m pause 40sek

3,3km afluntning (4:50min/km)

KOMMENTARER

Efter en udmærket eksamen kunne jeg “slappe” af med en gang intervaltræning. Det at løbe intervaltræning er for mig virkelig afslappende for hjernen. Man tænker en hel masse og alligevel tænker man bare overhovedet ikke. Ved intervaltræning er det i øvrigt begrænset hvor meget ilt hjernen får, så tænker nok egentlig ikke så godt. Ej, det er vidst overvurderet. Men i dag oplevede jeg faktisk, at hjernen manglede ilt. Man bliver lidt svimmel og kan ikke helt styre alt ting. Gav jeg mig for meget?

Opvarmningen gik fint og benene føltes rigtig klar. Det havde trods alt også været weekend, så havde haft 2 dages fri fra løberiet. Jeg er måske begyndt at løbe opvarmningen en anelse for hurtigt, men det virker anstrengede at løbe langsommere, så det kommer jeg nok ikke til.

Så kom intervallerne, og puha for en omgang. Tiderne ses her:

 • 1. Intervalserie: 1:16, 1:15, 1:18, 1:16
 • 2. Intervalserie: 1:18, 1:17, 1:18, 1:20
 • 3. Intervalserie: 1:19, 1:17, 1:18, 1:18

Efter 1. serie af intervaller, følte jeg mig egentlig godt udrustet til at gennemføre de to sidste serier, men efter at have gennemført de første 400m i anden serie, må jeg indrømme at jeg så det hele lidt dødsdømt. Det var virkelig hårdt, og havde kun 40 sekunder i pauserne til at komme mig. Lidt skidt at jeg kommer op på 1:20 i de sidste 400m der, men sådan er det jo. Ville ellers rigtig gerne have holdt mig under 1:20 per 400m. Sidste serie var 1 sekund hurtigere end anden serie, men var også meget udmattet.

Afluntning gik rigtig fint, selvom jeg pustede temmelig meget oven på intervaltræningen.

Alt i alt en hammer god træning, der absolut får topkarakter fra min side.

Læs her starten af træningen for uge 4

Share

Comments

 1. Pas på ikke at give for meget gas og lave en konkurrence ud af serien. Ellers vil de anaerobe processer i for høj grad overtage og gøre træning af den aerobe effekt (vo2max) mindre effektiv. Jeg fyrer den selv af en gang i mellem – man skal bare passe på, det ikke bliver en dårlig vane, da træningen ellers mister sin effekt.

  mvh.

  TS

 2. Hej Thomas

  Mener du så fx også, at hvis man løber 3x2000m, bør man ikke give den maksimalt, da man derved ikke træner effektivt?

 3. Hvis du løber 3x2000m med henblik på at træne tærskel (intet andet vil give mening), så skal der ikke løbes med maksimalt tempo. Det er videnskabelig bevist at mælkesyretærsklen trænes bedst ved at træne på eller lige omkring den. Dette sker typisk ved en belastning på 80-90% ift. pulsreserven, hvilket føles som et friskt og en lille smule hårdt tempo – men langt fra hårdt på samme måde som kortere og langt hurtigere vo2max-intervaller føles, hvor man nærmest er ved at kaste sine lunger op til sidst.

  Hvis du følger Jack Daniels træningstider, vil du også erfare, at tempoet under de længere tærskelintervaller er temmelig overkommeligt. De fleste proffesionelle løbere træner efter Jack Daniels tider, så du skulle overveje at kigge lidt på dem:

  http://loebesiden.dk/beregn_tid.php

  Mine egne erfaringer er, at tiderne nærmest passer på sekundet. Selve marathonpacet kan dog virke en lille smule optimistisk.

  mvh.

  TS

 4. Lad mig så spørge hvorfor man ikke skal løbe 5x2000m hvis man kan holde 80-90% af makspuls. Så får man mere ud af træningen?

 5. Jeg har ikke nævnt noget om, at man ikke skal løbe 5x2000m. Det kan man da godt gøre, hvis niveauet er til det. En god hovedregel i Jack Daniels bog er, at tærskeltræningen maksimalt må udgøre 10% af ugens samlede træningsmængde. Træner man 100 km/uge, så er 5x2000m jo en fin serie, der efterlever reglen. Her skal der naturligvis tages hensyn til, at der med så stor en træningsmængde er plads til mindst en ekstra kvalitetsdag, som typisk vil være noget vo2max eller hvad der nu passer i forhold til målet. Er man fx. i slutningen af en marathonforberedelse, så kan den anden kvalitetsdag jo også godt være noget tærskeltræning, hvilket så får den samlede mængde tærskeltræning op op 20%. Det vigtigste er jo i bund og grund den samlede belastning og udviklingen af den.

 6. Okay, jeg skulle bare lige forhøre mig om du mente at man ikke måtte løbe flere styks. Så er vi enige

 7. Nice answers in return of this matter with firm arguments and telling all Intervaltræning uge 4 08/06-2009 concerning that.
  dual fusion tr 5 print http://toyhaulerscreens.com/outlet/nike-purchase-dual-fusion-tr-5-print-c-3_942.html

 8. It is not my first time to pay a quick visit this site, i am browsing this web page dailly and take nice facts Intervaltræning uge 4 08/06-2009 from here every day.
  charlie whitehurst jersey http://smsconto.com/tennessee-titans-charlie-whitehurst-jersey-c-53_1500_1620.html

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.