Hvilket pulsur skal jeg vælge?

Jeg har langt om længe besluttet mig for at investere i et pulsur. Jeg er bare rigtig meget i tvivl om, hvilket pulsur det skal være, og diverse forhandlere og debatfora, gør mig ikke ligefrem klogere. Meningerne om de forskellige mærker inden for pulsure er delte – nogle forbander Garmin langt væk, mens andre fraråder at købe et ur fra Polar, og de delte meninger har flere gange fået mig til at droppe projektet. Men nu skal det altså være!

Som de fleste andre, har jeg dage hvor det er super svært at få bundet løbeskoene, og jeg håber at et pulsur kan give mig den motivation jeg mangler de dage. Det er i hvert fald møgkedeligt at træne, uden at vide om jeg overhovedet rykker mig. Lidt konkurrencemenneske er man vel altid? :-)  For at rykke fysisk, er det vigtigt at yde det maksimale i mindre intervaller af sin træning. Det betyder at man skal forlænge den periode hvor man yder 80 % af sin maksimale kapacitet, og uden et pulsur er det svært at få en fornemmelse af, hvornår man ligger på det niveau. Et pulsur kan eksempelvis være med til at afsløre at man kun yder 70 %, når man synes det er hårdt.

Garmin og Polar

De to mærker Garmin og Polar er dem jeg mest har undersøgt. Det er jo dem man kender til, og som vel også er de største spillere på markedet. Jeg overvejer et Polar FS2c som skulle være et godt ”begynder-ur”, og som mange siger, er let at betjene. Det har nemlig også ret stor betydning for mit valg, at jeg ikke skal fumle med en masse teknik, mens jeg løber. Prisen på netop det ur fra Polar er dog ikke ret høj, og selvom jeg normalt synes godt om lave priser, spekulerer jeg på hvor lang holdbarhed osv. uret har. Jeg er jo fan af mantraet om, at man ikke skal gå ned på sportsudstyr! Selvom jeg måske ikke lige har behov for alle de fancy funktioner nogle af urene på markedet har, gider jeg altså heller ikke noget billigt bras.

Pulsuret fra Garmin der hedder Forerunner® 110 har en funktion, jeg synes lyder ret tiltalende; nemlig pulsbaseret kalorieberegning. En funktion jeg tror, kan være meget sjov at have, udover de funktioner man normal tænker et pulsur skal have. Når det er sagt så aner jeg ikke hvor præcis den funktion er, og det er svært at finde frem til nogle der har erfaringer med det. Lige for tiden træner jeg en del intervaltræning, og derfor har jeg især brug for at pulsuret skal kunne måle tidsintervaller.

Konklusionen må være, at jeg stadig er i tvivl om det skal være Garmin eller Polar der skal få æren af at sidde på mit håndled. Jeg researcher videre, og håber der er nogle andre løbere derude der har erfaring med de to mærker, og kan mindske min tvivl.
Køb pulsure med rabat her

Share

Comments

 1. Har lige købt toppen af poppen fra Polar – et RS800CX.
  Det er et ur der dur til flere sportsgrene, jeg dyrker fx squash, cykling, crossfit og løb.
  Jeg synes det fedt at uret kan det hele så man ikke skal have flere ure eller i det hele taget gå ned på udstyr :-)
  Alt i alt jeg kan varmt anbefale det, men det koster altså også 3200kr.

 2. Louise Brun says

  Tillykke med dit nye ur..
  Har lige været inde og læse lidt om uret, og jeg kan godt se at det indeholder hele paletten af funktioner. Umiddelbart er prisen en anelse for pebret for mig, men jeg kan helt sikkert godt se en fordel i at få dækket alle behov ved hjælp af et ur – også de behov der måske opstår i fremtiden når jeg (forhåbentlig) bliver en mere erfaren løber.

  Har dine tidligere pulsure også været fra Polar?

 3. Jeg løber selv med Garmin’s Forerunner 305 (det store røde ur som en hel del løbere efterhånden har  :)) og har super gode erfaringer med det. Nemt og praktisk at bruge og rigtig god til intervalløb hvor du kan sætte den op til de distancer/tider du løber efter og bipper når du har har løbet intervallet og når du skal i gang igen osv. Deruodver er det jo et GPS-ur som jeg simpelthen synes er uundværligt efterhånden. Skulle også kunne bruges til cykling og svømning mener jeg nok men det har jeg ikke selv benyttet mig af.

 4. Louise Brun says

  Det vil jeg straks tjekke ud! Har nemlig stadig ikke fået købt noget..

 5. En anden fordel – og ulempe – ved F305 er dens størrelse. Det gør at du uden problemer kan læse skærmens information i løb selv under konkurrence og intervalløb hvor små displays kan være svære at læse i farten. Nogle vil dog mene at den er stor klodset og grim, jeg er dog ligeglad med det aspekt da det er et løbeur og ikke et jeg bruger ellers :)

 6. Jeg er selv meget i tvivl om hvilket ur jeg skal købe. Dog er jeg sikker på det skal være Garmin. Jeg har KUN gode erfaringer med Garmin:) Jeg overvejer også garmin forerunner 110w da det skulle være super nemt at bruge. Jeg træner også en del interval og det lyder til, at du ved om det kan stilles til at bippe, når man ex har løbet 4 min?! Det er nemlig pt det eneste jeg er i tvivl om:)

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.