Første halvmarathon overstået

Så kan jeg langt om længe tilføje et halvmarathon til min personlige liste over gennemførte distancer. Den trofaste læser kan måske huske at jeg d. 9. maj skrev om mit første 10 km. løb, og nu blev det så tid til at fordoble den distance!

Powerrade Halvmarathon blev afviklet i dag i København i et skønt løbevejr. Det var første gang at Sparta, i et samarbejde med magasinerne I form og Aktiv Træning og energidrikken Powerrade, afholdte et halvmarathon. 6000 havde tilmeldt sig løbet, hvoraf ca. 4500 stillede til start kl. 11 i formiddags. Start og mål var på Øster Allé og ruten ledte os både gennem fælledparken, forbi Kastellet og  langs Langelinie. Personligt synes jeg at det var en rigtig god rute – især hvis man, som mig, prøvede kræfter med distancen for første gang. Ruten indeholdt ikke nogle stigninger undervejs og der var kun meget få lange strækninger. Den hurtigste tid tilfaldt ikke bare én, men hele to løbere. Martin Parkhøi og Tom Kristensen (begge fra Sparta) løb nemlig over målstregen hånd i hånd i tiden 1:07:42, mens den hurtigste kvinde gennemførte i tiden 1:17:04. Jeg kan allerede nu godt afsløre at min tid ikke nærmer sig deres, men jeg er nu ganske godt tilfreds. 1:53:12 viste tiden da jeg krydsede målstregen, og selvom benene helt sikkert var trætte, ramte jeg ikke undervejs den ellers så omtalte mur. Det havde jeg ellers frygtet..Første 10km løb

Alt i alt synes jeg at det var et rigtig godt afviklet løb, og dejligt at distancen 21,1 km. nu også er så godt repræsenteret i København. Efter i dag synes jeg stadig at der er utrolig langt op til et marathon, men mon ikke jeg næste sommer har mod på et halvmarathon igen?! Til den tid har jeg forhåbentlig lidt mere erfaring med at dosere kræfterne rigtigt undervejs, og lidt mere føling med, hvordan kroppen reagerer på energidrik, vand og frugt på depoterne undervejs. Var der mon nogle af Aktiv Motions læsere der var repræsenteret på ruten i dag?

Share

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.