ECA Stack – en genvej til vægttab?

Hvad er ECA Stack? Et middel er fremtoner vægttab. Men hvordan er stoffet opbygget, hvad er det kendt for, er det noget der bør anvendes. Denne artikel vil gennemgå stoffet ECA Stack, samt nogle af dens bistoffer der minder om.

 

 

ECA Stack er en populær stofkombination, der anvendes som energi-booster samt vægttab. ECA kan ses som en forkortelse for ephedrin, koffein og aspirin, alle tre nogle stoffer der er meget velkendte.

Læs om vægttab på den gode måde

HVAD INDEHOLDER ECA STACK?

Ephedrin er en kraftig stimulans, der er kemisk beslægtet med amfetamin. Det forekommer naturligt i flere planter, såsom ephedra og Sida corfolia, og det kan findes i mange populære “energi” drikkevarer, fedtforbrændende piller og i en del “naturlige” vægttab produkter.

Koffein er også en kraftig stimulans. Koffein findes i kaffe, te, mange læskedrikke, chokolade, kaffesmags is, yoghurt, slik og i mange udenlandske kosttilskud med fedtforbrændende effekt. Ofte skjules det i plantelægemidler under navnene “gotu Kola, Kola skalfrugt, guarana frø eller grøn te-ekstrakt.” Alle urterne indeholder koffein og deraf kommer navnet.

Aspirin (acetylsalicylsyre) er ikke et nydelsesmiddel, men ofte tilføjes det fedtforbrændende produkter, fordi det ser ud til at reducere urinudskillelsen af ephedrins stimulerende effekter.

HVILKEN EFFEKT HAR ECA STACK PÅ DIN KROP?

Ephedrin og koffein stimulerer det sympatiske nervesystem ved at øge niveauet af visse kemikalier i hjernen (eller neurotransmittere) såsom norephinephrine. Norephinephrine (eller noradrenalin) udløeca-stackser kroppens stress respons, hvilket medfører en lang række stimulerende effekter: at forberede kroppen til “kamp eller flugt” fra en fysisk eller følelsesmæssig situation (stress). Disse stimulanser bivirkninger: øget hjerterytme, forhøjet blodtryk (ved at stramme blodkar), udvidet luftveje, øget mobilisering af fedtsyrer, og en lille stigning i hvilemetabolikken. Norepinephrine fungerer også i et område i hjernen kaldet hypothalamus, som hjælper med at regulere appetitten.  
På grund af disse kraftfulde virkninger, har plantelægemidler ephedra (eller Ma Huang) været anvendt i kinesisk medicin i mere end 5000 år til brug i mange mediciner for at lindre diverse sygdomme, fx astma er. Faktisk ephedrin meget effektive til disse formål, fordi det hjælper til at åbne luftveje. Nogle videnskabelige forsøg viser også, at efedrin kan hjælpe til fremmelsen af fedtforbrænding og vægttab, fordi det øger hvilestofskiftet lidt og bremser appetit. Dertil kommer, at når koffein tages med ephedrin, fordobles virkningen af den metabolske effekt.
Hvorfor ikke tage koffein alene?

Koffein, når der anvendes alene, har det en svag thermogen virkning og en lille appetit-undertrykkende virkning. Men det synes ikke at have nogen signifikant effekt på vægt- eller fedttabet, når den tages uden ephedrin. Det er videnskabeligt bevist, at hvis koffein tages en time før motion, synes at øge udholdenhed. Således kan det give dig mulighed for at træne længere og hårdere, så du kan brænde mere kropsfedt på denne måde. Koffein forbedrer årvågenhed, reducerer træthed, hjælper med at forbedre hukommelse og ræsonnement og øger subjektive følelser af kraft og energi. Faktisk er koffein overlegen i forhold til ephedrin i denne henseende. Men træffes koffein alene vil det ikke gøre noget for at øge fedt eller vægttab.

BIVIRKNINGER

Selvom ephedrin og aspirin ikke er vanedannende, som koffein er, så har stofferne den bivirkning, at de udvikler en tolerance sådan at adenosin niveauet kan falde, hvilket kan føre til abstinenssymptomer fra adenosin følsomheden. Dette sker hvis et koffeinbrug stoppes for hurtigt. Derudover er det muligt at udvikle en psykisk afhængighed af ephedrin og aspirin.

ECA Stack kan desuden forårsage hypertrophy i hjertet, hvilket kan medføre hjerteproblemer. Derudover øges blodtrykket ved anvendelse af ephedrin og koffein. Derfor skal man også passe på med sport, hvis man er på en kur af ECA Stack.

 Til sidst af bivirkninger kan nævnes søvnløshed, irritabel mundtørhed, stress, hovedpine, svimmelhed, uregelmæssig hjerterytme og øget tørst. Disse er nogle af mange bivirkninger af ECA Stack. I mange lande, også Danmark, er ECA Stack indeholdende Ephedrin ulovligt.

Som afslutning på denne artikel vil jeg kort sige, at anvendelse af præstationsfremmende midler, hvilket ECA Stack også er, ikke er godt for noget. Jo du vil i en kortere periode opleve præstationsfremgang, men i 9 ud af 10 tilfælde vil du fortryde. Folk er døde af stoffet!

Interesseret i mere om kosttilskud?  Læs her om Glutamin som kosttilskud

Eller læs hvordan du på fornuftig vis opnår drømmekroppen: Drømmekroppen

Share

Comments

 1. Rasmus says

  Hvordan er blandingsforholdene for de 3 stoffer for hjemmeblandet ECA Stack?

  Læste nemlig et sted at de var således:

  E – C – A – 30 / 60 mg. – 200 – 300 mg. 300 – 400 mg.

  Passer det, eller?…

 2. Hej Rasmus
  Du spørger til noget, der bekymrer mig en smule.
  Aktivmotion.dk har ikke til formål at hjælpe folk ud i anvendelse af ulovlige stoffer, og derfor vil jeg ikke komme ind på blandingsforhold af ECA Stack.
  Pas på med at tag stoffer som ephedrin, der er farligt, og der findes mange tilfælde af folk, der er døde af indtagelse af stoffer.
  I øvrigt skal du vide, at ved at anvende stoffer til at opnå en optimal krop, snyder man kroppen, og helt automatisk vil du næste gang snyde kroppen igen og igen og igen. Det er langt sundere at tabe dig ved kalorieunderskud uden indtag af fx ECA.

 3. Rasmus says

  Du har ret :)

  Kan du komme ind på hvordan man sammensætter sin helt egen kostplan, til netop at tabe sig?

  Ville være guf…

 4. Hej Rasmus

  Tak for det. Hold dig fra det – du vil fortryde det senere.
  Jeg regner med snart at lave en artikel om sammensætning af en fornuftig kostplan, det er noget der i fremtiden vil komme MANGE artikler om. Det er et emne der interesserer mig rigtig meget, og jeg har prøvet flere forskellige “kure” og læst flere bøger om specifikke metoder til at gå ned i fedtprocent. Hvad er din vægt, alder og fedtprocent?

 5. Rasmus says

  Alder: 16 År.
  Højde: 178 Cm.
  Vægt: 84 Kg.

  Skal ned og måles os vejes imorgen, så vender tilbage med oplysninger om fedt procent og alt det der følger med :)

 6. Det lyder fint. Ser frem til at høre fra dig

 7. Rasmus says

  Sådan, så var jeg der nede, her kommer de.:

  Body type : Standard
  Gender: Male
  Age: 16
  Height: 178cm
  Weight: 86kg.
  BMI: 27.1
  BMR: 9044kJ
  2162 kJ
  Impedance: 438 (Ohm / Tror jeg, det ligner det tegn)
  Fat% : 20,7%
  Fat Mass: 17,8kg.
  FFM: 68,2kg.
  TBW: 49,9kg

  Det var det :)

 8. Jens Jakob says

  Hej Rasmus
  Med en fedtprocent på 20,7 vil jeg anbefale dig at begynde noget kredsløbstræning. Find noget du synes er sjovt. Personligt løber jeg en del, og det er også den sportsgren hvor du forbrænder mest. Ellers har du jo alt som cykling, svømning, fodbold, håndbold, tennis osv osv. Du skal ikke forsøge at øge muskelmasse nu, men forsøge at komme af med fedtet. Fitness er ikke den rigtige vej. Efterhånden er fitnesscentre blevet rigtig moderne og det er blevet “in” at gå i fitness, men vil du tabe dig, er det laaangt bedre at tage en løbetur

 9. Rasmus says

  Hej Jens,

  Dette er også hvad jeg har tænkt, men men som de fleste siger, er træning 70% kost og 30% træning.

  Derfor ville det være dejligt, hvis du kunne sammensætte en artikel om kostplan osv.

  Evt. benytte mine info som eks. i den…

 10. Jeg laver en artikel, men vær tålmodig. Den kommer ikke lige inden for den næste uge, tror jeg ikke. Træning og kost hænger sammen. Men det er muligt at opnå en flot krop kun ved træning, men også kun ved kost.

 11. Super, jeg venter spændt…

 12. Hej

  Selvom du ikke er tilhænger af disse produkter, håber jeg du kan hjælpe mig. Jeg arbejder på nordsøen. Vi skal testes for diabetes og lign. Dette bliver gjort med en blodprøve. Jeg tænker på om disse produkter kan måles i blodet og om det kan være et problem. Vi har selvsagt ikke lov til og bruge narkotika.
  Mvh.
  Jesper

 13. Hej Jesper

  Tak for dit spørgsmål

  Koffein kan ikke spores, og aspirin kan heller ikke spores, men efedrin kan.
  Efedrin kan spores i kroppen i op til 1 uge, men ved stor væskeindtag vil det ikke kunne ses mere end 4-5 dage.

  DBH JJ

 14. Jeg kan godt lide Revisionsretten stakken! Han er en god fedtforbrænder!

 15. kristian Olsen says

  Hej
  Tænkte på om noget kunne hjælpe mig med nogle gode råd til en god og hurtig vægt tabs kur. Da jeg har prøvet eca kuren en dag og fik hovedpine, kvalme, muskel krampe og meget andet og ikke har lyst til at fortsætte mere.
  Mvh kristian

 16. We absolutely love your blog and find a lot of your post’s to
  be just what I’m looking for. Do you offer guest writers
  to write content to suit your needs? I wouldn’t mind writing a post or elaborating on a number of the subjects you write concerning here.
  Again, awesome website!

 17. Thanks for finally writing about >ECA Stack <Liked it!

 18. Hi to every , for the reason that I am genuinely keen of reading this webpage’s
  post to be updated daily. It carries good stuff.

 19. If some one wishes to be updated with hottest
  technologies therefore he must be visit this web site and be up to date all the time.

 20. There are lots of reputed companies that have ventured into timeshare company like Marriot, Disney, and Hilton etc.
  So there is always a possibility of rising of expert professionals for this demand.
  Once at the property the DEA will need to have access to all rooms, including attics
  or lofts, so that you can take measurements and photos
  of the two boiler system in addition to rooms.

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.