Crossfit udstyr – guiden til det rigtige udstyr

CrossfitudstyrEn af fordelene ved den populære træningsform Crossfit er, at du kan dyrke Crossfit hjemme i privaten eller hvor du nu har mulighed for det. Har du et kælderrum, et hjørne af en garage eller lignende, så har du gode muligheder for at indrette et lille privat træningscenter til Crossfit.

Nogle Crossfit-træningssessioner kan du udføre uden brug af udstyr, mens du til andre WOD’s behøver få redskaber. Jeg vil i denne artikel give dig en idé om, hvilket crossfit udstyr det kan være en god idé at anskaffe, hvad det kan bruges til og hvor meget det vil koste dig at lave dit eget Crossfitcenter.

Kettlebells

kettlebellsKettlebells er en anden form for håndvægte, som kan bruges til langt flere øvelser og mere eksplosivt. De varierer i kg og i pris fra 245 kr. op til 1395 kr. Ønsker du at dyrke Crossfit på et nogenlunde seriøst plan, så bør kettlebells være din første investering. Typiske Crossfitøvelser med Kettlebells er snatch and jerk og swings.


Håndvægte

Crossfit HåndvægtHåndvægte varierer i kilo og er dem som vi kender fra de klassiske fitnesscentre. De kan bruges til adskillige øvelser og er et fint redskab. Jeg vil anbefale dig at investere i kettlebells før håndvægte og så på længere sigt supplere op med håndvægte. Håndvægte ligger prismæssigt mellem 195 kr. til 5.495kr.

Vægtvest

Crossfit vægtvestEn vægtvest er en vest til overkroppen, der øger din kropsvægt og derved kan øge belastningen på alle øvelser hvor din kropsvægt er redskabet. En vest koster ca. 600 kr. Umiddelbart er en vægtvest ikke det første du bør investere i, men på længere sigt og til avanceret brug, kan det være en god investering.

Weight load

Crossfit WeightloadHer gælder samme princip som med vægtvesten. Disse weight loads er dog ment til at påføre på ankler eller evt. arme/håndled. Prisen varierer fra 245 kr. til 345 kr.Vægtbolde/medicinbolde

Crossfit vægtboldeVægtbolde/medicinbolde kan bruges til adskillige øvelser og har den fordel i forhold til vægt der påføres kroppen (en vest og lign.) at de kan bruges væk fra kroppen og at graden af hårdhed derved kan justeres jævnfør vægtstangsprincippet. En vægtbold koster fra 150-170 kr.

Gym rings

Crossfit gymringsDisse ringe spændes fast i loftet, og bruges ofte som Crossfit udstyr. Du kan lave diverse øvelser med dem – igen er det øvelser med udgangspunkt i din kropsvægt. Ofte bruges de for at øge kravene til styrke, balance og koordination. De kan købes for 245 kr., men skal så spændes fast i loftet på den ene eller anden måde. Af den grund er det måske ikke den form for crossfit udstyr man først investerer i, hvis det er derhjemme træningsrummet skal indrettes.

 

Ab Wheel

Crossfit wheelEt Ab Wheel er et hjul med håndtag der bruges til at træne mave, hoftestrækker og bøjer samt dele af ryggen. Ligeledes er den ekstremt effektiv hvis ønsket er at styrke ens core muskulatur. Hjulet koster 145 kr. og er efter min mening en fremragende investering.Push-up bars

Crossfit push up barsDenne form for crossfit udstyr bruges til at øge bevægelsesudslaget når du laver klassiske armstrækninger. Ikke en af de første ting man bør anskaffe sig, men på længere sigt, når ens niveau og styrke er forbedret kan push-up bars være et godt stykke crossfit udstyr. Koster 250 kr.

 

Sjippetov

Crossfit sjippetovEt næsten uvurderligt crossfit udstyr for dig der kun har et lille areal til rådighed når du skal varme op. Samtidig kan du også bruge et sjippetov effektivt i en WOD, hvor for eksempel “double unders” indgår . Prisen varierer fra 70 – 150 kr., alt efter hvilket materiale du ønsker.

 

Pull-up stang

Crossfit pullupsEndnu et stykke crossfit udstyr som er en nødvendighed for den erfarne Crossfit-udøver. En pull-up stang bruges til pull- og chinups. Der findes forskellige variationer af dette redskab, alt efter hvordan man ønsker at montere det i sit træningsareal. Det optimale er et fritstående stativ, men det er temmelig dyrt. I stedet bør du vælge denne stang som koster fra 195-395 kr.

Jeg håber at du nu har en idé om, hvad der skal til for at komme i gang. Ønsker du inspiration til Crossfitøvelser så kan de bl.a. findes på www.viivaa.dk.Share

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.