Copenhagen Marathon – et tilbageblik

Copenhagen Marathon 2011 er overstået, og det er blevet tid til at se tilbage på årets udgave af det populære løb. Læs hvilken rekord der blev slået og hvem der gennemførte løbet i den bedste tid. Del også gerne dine Copenhagen Marathon erfaringer med læserne på Aktiv motion.

Copenhagen Marathon slog sidste år deltagerrekord med i alt 12.644 deltagere. Det lykkedes ikke at slå den rekord ved dette års udgave af Copenhagen Marathon d. 22. maj, hvor deltagerantallet landede på omkring 12.000 deltagere. Copenhagen Marathon 2011 slog dog rekord alligevel. Flere deltagere end nogensinde før gennemførte nemlig ruten på 42,195 km. gennem de københavnske gader. Helt nøjagtigt så tallene for Copenhagen Marathon 2011 sådan ud:

11.919 tilmeldinger til Copenhagen Marathon
9.768 løb over startstregen ved Copenhagen Marathon
9.209 gennemførte Copenhagen Marathon

Ruten for Copenhagen Marathon gik i år blandt andet forbi Christiansborg, Trianglen, Fælledparken og over Langebro med start- og målområde på Islands Brygge. Underholdningsværdien for årets udgave af Copenhagen Marathon var skruet op, og som tilskuer kan jeg kun bekræfte at det hjalp på stemningen rundt omkring på ruten. Ved flere af de såkaldte “hotspots” gjorde musikken sit til at stemningen steg, og at der blev heppet taktfast for de mange løbere. Selvom det ikke kun var regnvejr der prægede Copenhagen Marathon 2011 var der nærmest sambastemning nogle steder. Og mon ikke man som løber lige finder lidt ekstra kræfter frem når man møder sådan en fantastisk stemning?

Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon

Copenhagen Marathon havde i år den tidligere verdensrekordholder Tegla Chepkite Loroupe med på deltagerlisten. Hun måtte dog se sig slået af danskeren Anne Sofie Pade Hansen fra Sparta der gennemførte i tiden 2.45.36, og dermed vandt løbet for kvinderne. Hos mændene blev det til en finsk vinder, da Marten Boström gennemførte med tiden 2.21.24. Ganske imponerende, men alligevel ikke nok til en plads til det kommende OL i London. Top 3 listerne for henholdsvis mænd og kvinder for Copenhagen Marathon 2011 ser sådan ud:

1. Marten Boström (Finland) gennemførte Copenhagen Marathon i tiden 2.21.24
2. Evaggelidis Dimosthenis (Greece) gennemførte Copenhagen Marathon i tiden 2.24.29
3. Lars Budolfsen (Denmark) gennemførte Copenhagen Marathon i tiden 2.27.18

1. Anne Sofie Pade Hansen (Denmark) gennemførte Copenhagen Marathon i tiden 2.45.30
2. Tegla Chepkite Loroupe (Denmark) gennemførte Copenhagen Marathon i tiden 2.46.32
3. Louise Langelund Batting (Denmark) gennemførte Copenhagen Marathon i tiden 2.55.51

Som sidste år var Nykredit hovedsponsor for Copenhagen Marathon der arrangeres af Sparta, og der var da også sørget for at løberne på ruten kom forbi Nykredits hovedsæde i alt 4 gange. I målområdet gjorde en storskærm det muligt at følge Copenhagen Marathon på nærmeste hold, og publikum kunne sende billeder og hilsner til de hårdt kæmpende løbere.

Thumps up til alle dem der deltog i Copenhagen Marathon 2011! Skriv hvordan du kom igennem løbet (og måske i hvilken tid)  i kommentarfeltet nedenfor, og del dine erfaringer med læserne på Aktiv Motion. Fik du som tilskuer mod på selv at løbe Copenhagen Marathon skal du sætte kryds i kalenderen d. 20. maj 2012. Tilmeldingen for Copenhagen Marathon 2012 åbner 1. juli.

Share

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.