Intervaltræning uge 1: 20/5-2009

Dette er anden “kapitel” af Træningsprojekt Natløb, men jeg vil anbefale dig at starte med at læse artiklen “Træningsprojekt Natløb”, der indledende skriver lidt om hvad projektet går ud på.

I dag var det så første gang at jeg skulle forsøge mig med intervallerne, som en stor del af min træningsprojekt bygger på.  

DAGENS TRÆNING

3,4km opvarmning (4:38min/km)

5x 400m med pause på 1minut.

3 minutters pause

5x 400m med pause på 1minut.

3 minutters pause

2x 200m med pause på 1minut

3km afluntning (4:46min/km)

KOMMENTARER

Opvarmningen var ok, dog kunne jeg have haft glæde af lidt flere stigningsløb inden intervallerne gik i gang. Nåede kun 1 stigningsløb over 150m. Jeg havde ikke rigtig nogen følelse af, hvordan jeg sådan rent tidsmæssigt skulle ligge, så gik efter 1:18-1:20 pr interval. Intervallerne i tider så således ud:

  • 1. Serie: 1:23, 1:17, 1:16, 1:16, 1:16
  • 2. Serie: 1:17, 1:16, 1:18, 1:16, 1:14
  • 3. Serie: 0:32½, 0:31½

Som du nok kan se, var første interval lidt udenfor kategori. Lidt dumt at jeg rammer forkert fra start, men sådan kan det jo gå. Heldigvis finder jeg hurtigt niveauetIntervaltræning og svinger med undtagelse af sidste og første interval kun fra 1:17 med plus minus 1 sekund, hvilket må ses som værende ganske tilfredsstillende. Efter første serie var jeg godt smadret, men fik lige 3 minutter til at hvile i. Det at lave serier til intervaltræningen, kan være en enorm fordel, da man derved kan træne tættere på udmattelse. Afslutningsvis tager jeg lige 2x 200m for at komme af med alt energien og være total udmattet. Det giver en rigtig god effekt. Med de korte pauser i serierne blev jeg godt forpustet, især ved 4. og 5. repetition. Afluntning gik udmærket.

Læs her om den næste Intervaltræning

Share

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.