Testløb uge 1: 18/5-2009

Dette er første “kapitel” af Træningsprojekt Natløb, men jeg vil anbefale dig at starte med at læse artiklen “Træningsprojekt Natløb”, der indledende skriver lidt om hvad projektet går ud på.

I dag var første træningspas i projektet Træningsprojekt Natløb, der skal munde ud i en sejr til Natløbet i sønderborg om 13 uger og 4 dage.

DAGENS TRÆNING

3,7km opvarmning (4:48min/km)

6,0km testløb (Natløbsruten)

3,2km afluntning (4:34min/km)

KOMMENTARER

Opvarmningen gik fint, og skulle i gang med testløbet, der ligesom skulle afspejle formen. Hjemmefra havde jeg planlagt 3 steder på ruten, hvor jeg lige tjekkede om jeg lå med det rette tempo. Målet var at gennemføre i tiden 23:00, men havde ingen ide om, hvordan jeg ville klare løbet. Første teststed skulle jeg have klaret på 5:26, men var 8 sekunder forsinket. Andet teststed var ved 10:02, hvor jeg var 16 sekunder forsinket. Tredje testpunkt var ved 15:24 hvor jeg var 24 sekunder forsinket, jeg havde altså løbet proportionalt 8 sekunder for langsomt pr 5minutter ca. De sidste to km, fik jeg indhentet lidt af tabet, og kom ind i tiden 23:13, altså 13 sekunder for langsomt. Jeg er okay tilfreds med løbet, har holdt et fint tempo, egentlig meget jævnt, da de sidste 2 km også går ned af efter mange stigninger på de første 4 km. Nu har jeg et peglemærke og kan jo se, at der er langt ned til 20:49, som var vindertiden sidste år. Jeg skal indhente 144 sekunder, hvilket svarer til at jeg skal forbedre mig 10,33 %, hvilket må anses som værende en væsentlig forbedring, i sær inden for løb. Og så på 13 uger. Det bliver svært. Og hvem ved, måske bliver vindertiden 20:30, så skal jeg forbedre mig 11,7 %.

Læs her om næste træning: Intervaltræning

Share

Speak Your Mind

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.